- מדרסים ביומכניים בטכנולוגיית תלת מימד – מדרסים בהתאמה אישית המתאימים לנעליים שלך ומתקנים את מנח כף הרגל.
- מכינים מדרסים בהתאמה אישית במיוחד עבורך בעזרת סריקה תלת ממדית של מנח כף הרגל או גיבוס ללא נשיאת משקל ובדיקה מקיפה של ד"ר סאם ח'מיס, פיזיותרפיסט מומחה לביומכאניקה קלינית וניתוח תנועה.
כדי להתאים את המדרסים ספציפית אליך, אנחנו צריכים להכיר אותך:
- את ההיסטוריה של הכאב והפציעה שלך.
- את הביומכניקה והתנועה שלך.
- את סוג הפעילות המועדפת עליך.
- את תבנית ההליכה שלך.
השלבים לבניית מדרסים ביומכניים מומלצים:
- סריקת כף הרגל בתלת מימד.
- ריפוד השכבה העליונה.
- צורת שלד המדרס.
- מייצב העקב.
הרכיבים הרכים לבניית מדרס ביומכני מותאם:
- מידת הרכות בריפוד.
- השונות בפעילות אותה מבצע המשתמש משפיעה על סוג החומר ממנו יהיה בנוי המדרס.
- סוג הנעל יקבע את מידת עובי החומר ממנו יהיה עשוי המדרס.
- המגן: הממשק בינך לבין המדרס.
שלד המדרס מעוצב על מנת לאפשר:
- פעילות גופנית כאוות נפשך.
- נוחות ביומיום.
- תמיכה מרבית.
- הגנה למצבים, כאבים כרוניים וכפות רגליים רגישות.
מדרסים מומלצים יכילו תכונות ייעודיות עבורך:
- שמירה על מנח כף הרגל האופטימלי לך.
- בלימת זעזועים שתאפשר עמידה ממושכת על הרגליים.
- הפחתת עומסים ופיזור לחצים בכף הרגל.
- נוחות מרבית: היעד החשוב ביותר.
קצת רקע – מבנה כף הרגל ותפקידה
לאונרדו דה וינצ'י בחר במשפט שעבורנו מתאר בצורה הכי טובה את כפות הרגליים "יצירת מופת של הנדסה ועבודת אומנות".
מורכבותן של כפות הרגליים, היכולת שלהן לסייע ולהשפיע על תפקוד אופטימלי, השפעתן המכאנית הרבה על תפקוד המפרקים מעליהן וכיוצא בזה – מורכבות האבחון והטיפול הנדרש להן בעת הצורך.
כף הרגל הינה איבר פריפריאלי מרוחק ביותר בשרשרת הכוחות של הגפה התחתונה, כף הרגל נתונה תחת עומסים וכוחות חיצוניים גדולים. כפות הרגליים מתמודדות עם עומס תמידי והממצים מראים כי שמונים אחוזים לפחות מהאוכלוסייה יסבלו בשלב זה או אחר מבעיות כלשהן בכפות הרגליים.
רמת הפעילות הגופנית של האדם (מאוד אינדיבידואלי), מחלות רקע וגנטיקה (ייחודיות לכל אדם), תחום העיסוק של האדם (פעיל יותר או פחות), אופי הפעילות אותה מבצע לעיתים קרובות, סוג הנעליים אותן נועל (ותפקודן התקין) ומבנה ותפקוד כף הרגל, כל אלה יכולים להשפיע על כפות הרגליים, לגרום לפציעות ולהופעת תסמינים שונים.
המבנה של כפות הרגליים
כף הרגל כאמור, בעלת מבנה מכאני המתאפיין במורכבות רבה. בכפות הרגליים יש 28 עצמות, נוכחות של מעל ל-20 מפרקים שונים, יותר מארבעים רצועות ושרירים פנימיים וחיצוניים שהמקור שלהם בשוקיים.
תפקוד
אדם ממוצע צועד מספר לא מבוטל של צעדים ביום, בין 4500 ל-10000 צעדים. ממוצע מספר הצעדים הדרוש להליכה/ ריצה של 1000 מטר נע בין 665 צעדים (לגברים בקצב של שלוש דקות וארבעים שניות לקילומטר) עד 1444 צעדים (לנשים בקצב של שתים עשרה וחצי דקות לקילומטר).
על אף האמור לעיל, אין מייחסים לכף הרגל את החשיבות הראויה, אלא רק לאחר הופעת כאבים בכף הרגל. מדרסים ביומכניים בהתאמה אישית לא צריכים להילקח בחשבון רק כאשר מופיעות בעיות.
חשוב לזכור כי תנועה לקויה לאורך זמן עלולה גם להוביל לפגיעה במערכת השרירים, דלקות גידים, כאבי ברכיים, מיחושים בעקב ולבעיות עתידיות בעמוד השדרה.
פיזור כוחות
תנועתן התקינה של המפרקים בכפות הרגליים והקרסוליים היא בעלת השפעה ישירה על יכולתן של הגפיים התחתונות לפעול לפיזור אופטימלי של הכוחות המופעלים בשלבים של נשיאת משקל בפעילות גופנית כדוגמת הליכה, ריצה וגם רכיבה על אופניים. פיזור לא יעיל של כוחות אלו עלול להוביל לתנועה לקויה, שיוצרת עומס יתר ובסופו של דבר עתידה להוביל לכשל מפרקים, רקמות חיבור ושרירים.
מכניקה והשפעה על מפרק הברך
מכניקה נורמלית של כפות הרגליים והקרסוליים מתאפשרת בזכות תפקוד משולב ומוצלח של עצמות, שרירים, גידים ורצועות. עבודתן המסונכרנת של הרקמות הללו בכפות הרגליים, קרסוליים והגפה התחתונה תאפשר תפקוד מכני יעיל של הגפה התחתונה ותפקוד מרבי.
במחקרים רבים נבדקה ההשפעה של מנח כף הרגל על מפרק הברך, השוק ופיקת הברך והוכח כי מנח לקוי של כף הרגל במהלך נשיאות משקל, מייצר עומס סיבובי מוגבר בקרסוליים, בברכיים ובירכיים. עוד נמצא כי מנח זה עלול להוביל למתיחות ברקמות רכות ולדחיסה במפרקים אשר בחלק מהמקרים עשויים להוביל להופעתם של תסמינים שונים.
בצד מימין של המתבונן ניתן לראות קריסה והטיה פנימית של כף הרגל המובילה לסיבוב פנימי של הברך.
באיור השמאלי מוצג התיקון של ציר התנועה בעזרת מדרסים ביומכניים.
מדרסים ביומכניים או אקומודטיבים – אילו מדרסים מומלצים?
כאשר מתייחסים להתאמת מדרסים אז נהוג לחלק אותם ל-2 קבוצות עיקריות:
1. מדרסים אקומודטיבים, מדרסים המותאמים בעזרת הטבעתן של כפות הרגליים בתוך ספוג. מדרסים אלו למעשה מנציחים את הפתולוגיה הקיימת של כף הרגל. המדרסים הללו עשויים ספוג או גומי בדרגות צפיפות שונות. הם לא מייצבים ולא מתקנים את תנועתן של כפות הרגליים אלא קורסים תחת העומסים המופעלים עליהם.
2. מדרסים ביומכניים מפחיתים מהכוחות והעומסים המוטלים על הגפה התחתונה ומהווים את אחד האמצעיים החשובים לטיפול ומניעת פגיעות בגפה התחתונה והגב התחתון. המדרסים מאפשרים שליטה בתנועה לקויה של כפות הרגליים והקרסוליים. מחקרים אשר התבצעו בתחום הראו את התועלת המכאנית של המדרסים על המנח של עמוד השדרה הצווארי בזמן הליכה (קישור למחקר אותו ביצע ד"ר סאם חמיס). מדרסים ביומכניים מיוצרים באמצעות שימוש בטכנולוגיה תלת ממדית.
מדרסים ביומכניים מומלצים על ידי אנשי מקצוע מהשורה הראשונה
כפי שניתן להבין מכל הנאמר, לביומכאניקה התקינה של הגפה חשיבות עליונה בכדי לאפשר תפקוד אופטימלי נטול כאבים. עקרונות הגישה הביומכאנית מדגישים את תיקון המנחים האבנורמליים במפרקים, באמצעי טיפול מגוונים ושונים ובודקים את השפעת תיקון המנחים על היציבה ועל הסימפטומים.
אמצעי טיפול יעיל במיוחד – מדרסים ביומכניים!
קיימים סוגים שונים של מדרסים ביומכניים בהתאמה ייחודית למצבן של כפות הרגליים, לרמת הפעילות וגם למבנה הנעליים. אצלנו באיימקס המדרסים הביומכניים עשויים מחומרים איכותיים בלבד, הם מתבססים על סיבי פחם, חומרים תרמו-פלסטיים, וחומרים בולמי זעזועים, במשקל זניח יחסית ובדרגות קשיחות משתנות.
מדרסים ביומכניים מאפשרים חלוקת עומסים אופטימלית, מדרס ביומכני מאפשר תפקוד מקסימאלי, מספק הגנה מקסימלית, בלימת זעזועים, נוחות, תמיכה לקשת כף הרגל ושליטה בתנועות אשר יכולות לגרום לנזק. המדרסים מאפשרים חלוקת עומסים יעילה יותר ומסייעים להפחתה של לחצים מאזורים כאובים ומועדים לפציעות ופגיעות. יש לציין כי על מנת להגיע לרמה אופטימלית של תיקון ביומכאני של תנועת הגפה התחתונה, יש להתאים נעליים ואת סוגן לאופן בו מתבצעת תנועת המפרקים בזמן הפעילות הגופנית הנדרשת: הליכה, ריצה וגם רכיבת אופניים.